torsdag 7 januari 2010

Motivation

Kanske är det bara en till sådan där pepp-period, ni vet när man vill göra allting ordentligt och nu minsann ska man ta tag i träning och livet och laga redig middag och städat ska det vara! Sen så rengör man toaletten, plockar undan smutstvätten och steker lite köttbullar med sallad till. Disken fick vänta. Likaså orkade man inte dammsuga. Eller göra bort några uppgifter för den delen. För efter att toan blev ren och maten var klar så är pepp-perioden över. -Snap-.

Eftersom det inte blev något träningskort i julklapp så vet jag inte riktigt hur jag ska lösa det där med träning. Pengar till det har jag själv inte och det är inte särskilt troligt att jag ger mig ut i 30 minus och joggar. Det får nog lösa sig. Yoga kan jag ju, men det är ju inte så roligt i längden. Tjusningen ligger ju alltid där i början. Med det mesta.
Fast jag hittade nu en jättebra grej, om jag bara kan komma ihåg att hålla mig till det varje dag. Inte troligt, men helt klart värt ett försök. Special K har en personlig måltidsplan. Jag har väl inget större behov av att kämpa med viktnedgång, men att bibehålla är ju inte dåligt direkt. Dessutom så kan man fylla i att man inte har tid eller ork eller inspiration och hur mycket man tränar osv. Då läggs det upp recept och mellanmål anpassade efter vilka behov man har och så kan man byta ut dem om man inte gillar det. Ex, så skulle jag inte äta makrill och potatis. ursch. Så då byter jag det mot en mangosmoothie istället (mellanmål). Visserligen kommer jag säkert aldrig kunna hålla det här för jag är lat och odisciplinerad, men jag hoppas. Idéer till nya recept är ju fantastic. När man bor själv som jag gör så är det inte så inspirerande att laga något gott om man ändå sitter ensam vid matbordet.

Jag ska väl ge det ett försök. Samtidigt ska man ju inte fixa allt på en gång. Men en början, kanske? Hellre ett misslyckat försök än att strunta i det helt. Det är ju värt och bra den tiden det håller.
Nu ska jag fortsätta läsa HP. Underbart terapeutiskt att försvinna in i någon annan värld medan man stänger av mobil, msn, facebook. Har redan läst två, så nu ska jag påbörja Fången från Azkaban. oh yes.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar