tisdag 29 mars 2011

När jag ändå bara väntar...

Så nu sitter jag med blekning på undre raden tänder och lär så göra i minst en och en halvtimme till. Jag har lagt tungan över för att känna mig säker på att bettskenan inte rör på sig så nu sitter jag och ser ut som ett retard. Visste ni att retarderad betyder något helt annat än vad ni förmodligen tror? Googla det, har med berättelser och sånt att göra.

Men Veronika frågade hur det där The Sims Medeltiden nu var. Eftersom jag fick det av gud och har spelat det hela helgen. Måste säga att det med kritiska ögon är riktigt, riktigt roligt. Förväntar man sig att det ska vara som The Sims 1,2 eller 3 så kommer man att bli besviken. Förväntar man sig däremot den mysiga sims-stämningen och att alltid ha något att göra, då kommer man ha jättekul!

The Sims-skaparna försökte uppfylla spelarnas önskan om mål, något att sträva efter, och lade således till ambitioner. I The Sims Medeltiden är spelaren en del av spelet, som Väktaren över ett kungadöme. I kungadömet finns det en kung eller drottning som styr och allt eftersom lägger Väktaren (du!) till egna byggnader och karaktärer med olika yrken. Till exempel spion, handelsman, olika präster, riddare och magiker. Min favorit är nog smeden Kaelyn som byggt legendariska svärd åt min drottning.

Men hur likt är det då? Tjaa... huvudtemat är att man väljer ett uppdrag som ska göras och väljer vilken av simmarna som ska utföra uppdraget. Varje dag måste simmen även uppfylla två plikter. De har bara behoven energi och hunger, men kan fortfarande utföra andra behov som istället bli plus på humöret (eller fokus, såsom det heter i nya). Det går fortfarande att styra deras privatliv till extrema längder, men som ett stort minus så verkar inte simmarna åldras och dö eller få barn som kan växa till mer än barn. Nu har jag inte bildat familj med någon sim alls, men det är tydligen en återgång till första sims, på det sättet.

Jag tycker spelet är jätteroligt och man bör komma ihåg att det är INTE en expansion till The Sims 3. Det är ett fristående spel. Helt klart värt att testa!Nu ska jag plinga lite på en sån där låda med strängar som låter fint om man gör det rätt eller så ska jag väl ta och spela det roliga spelet jag just beskrev!

2 kommentarer:

  1. ty för recensionen : D gulligt.

    SvaraRadera
  2. ska du sitta så i en och en halvtimme? Hoppas tungan inte ramlar av ^^ Jag längtar efter att få se hur det blev.

    SvaraRadera